Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurt Dışı Teşkilatında Görevlendirilecek Personelin Seçim Esaslarına Dair Yönetmelik

B)Görev alanına giren konularda, uygulamalarda ortaya çıkan mevzuat yetersizliği ve aksaklıklarla ilgili hususlarda inceleme ve araştırma yapmak, alınması gereken kanuni ve idari tedbirler konusunda bir üst makama tekliflerde bulunmak. A)Müdürlüğün işlevlerine ilişkin görevlerin, Başkanlıkça uygun görülen programlar gereğince yürütülmesi için karar vermek, tedbirler almak ve uygulamak. D)Harcama yetkilisi olarak, müdürlüğün bütçesini ve performans programlarını hazırlamak. P)Bunların dışında 5393 sayılı yasa ve diğer yasa ve yönetmelikler ile verilen görevlerin yanı sıra, Başkanın talimatlarını yerine getirmek. O) Halkın Müdürlüğün görev tanımı içinde yer alan çeşitli talep ve şikayetlerini inceleyerek gerekli araştırma ve çalışmaları yaptıktan sonra yazılı veya sözlü bilgi vermek. N) Kurum içi kurum dışı yazışmaları takip ederek, gelen ve giden yazı kayıtlarını tutmak. I)Belediyemiz sınırları içerisinde yapılacak çalışmalarla ilgili, personel, araç-gereç ve sevkiyatı ile işin kontrolünü yapmak ve iş ile ilgili her türlü bilgiyi üst yönetime vermek. A)Büro Amirliği; Dış Kurumlardan gelen evrak, birim müdürlüklerden gelen evrak, beyaz masa ve ilan/çağrı merkezinden gelen evrak ile vatandaşların şikayet dilekçelerini almak, yazışmaları yapmak.

Hazırlanan sınav soruları ve cevapları veya cevap anahtarları sınav kurulu üyeleri tarafından imzalanarak mühürlü bir zarf içerisinde sınav kurulu başkanına teslim edilir. Kayıt süresi, yazılı sınav tarihinden en çok 15 iş günü öncesine kadar devam edecek şekilde tespit olunur. (2)Giriş sınavı değerlendirme komisyonu, sınavların sağlıklı şekilde yapılmasını sağlamak ve bu konuda gerekli bütün önlemleri almakla yükümlüdür. MADDE 12- (1) İnceleme ve değerlendirilmesi özel bilgi ve yetenek isteyen konuların varlığı halinde konu, uzman kurum ya da kişilere müfettişçe incelettirilir. Bunların verecekleri raporlar, kanıtlayıcı belge olarak inceleme veya soruşturma raporlarına eklenir. (2) Müfettişlerin görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda gösterilmiştir. Görevinden kaynaklanan yetkilerini kullanmak, büro şef ve memur personeli arasından Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi görevlendirerek Taşınır Mal Yönetmeliğine göre iş ve işlemlerin takip ve icrasını sağlamak. O)Müfettiş ve müfettiş yardımcılarının mesleki ve bilimsel çalışmalarını teşvik etmek ve düzenlemek, gerekirse başarılı inceleme sonuçlarının yayımlanmasını sağlamak.

MADDE–8 Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir. 12.Belediye kanunun 76 ve 77 maddelerinde yer alan hususlarda, kurum içi ile ilgili birim ve müdürlüklerle ortak çalışmalar yapar, etkinlikler düzenler. Belediyenin bütünsel hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışının gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı verir. MADDE 8 –  (1) Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir. C)Birimdeki teknik ve idari işleri mevzuat dâhilinde ve müdürlükten aldığı emirler çerçevesinde yerine getirir. Müdürlük personelini; özür, bedensel sakatlık, iş ehliyeti, mesleki beceri ve yetenek gibi nitelik ve sahip oldukları mesleki yeterlilik belgelerine liyakatlerine göre iş tanımlamasını yaparak görevlerini düzenler.

MADDE 20- (1) Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavını yapacak komisyon; Başkanın onayı ile Kurul Müdürünün başkanlığında, Kurul Müdürünün önerisi ile görevlendirilecek dört müdür veya müfettiş olmak üzere beş üyeden oluşur. Zorunlu sebeplerden dolayı görev yapamayacak başkan dışındaki asil üyelerin yerine geçmek üzere, aynı usulle dört yedek üye tespit edilir. Kurul Müdürlüğüne zamanında bilgi verip, alacakları talimata göre hareket ederler. Ancak, geri bırakma ve devir zorunluluğu doğarsa, müfettişler ellerindeki işleri Kurul Müdürünün yazılı emri veya müsaadesi ile başka bir müfettişe devredebilirler. (2) Kurulun yazı, idari ve mali hizmetleri ile taşınır mal iş ve işlemleri büro personelince yürütülür. M)Müdürlüğü ilgilendiren çeşitli hizmetlerin uyumlu ve düzenle yürütülmesi, personel arasındaki düzenin sağlanması için gayret ve çaba göstermek. Olumsuz  bir  durumda konuyu müdüre yansıtarak müdürün bu konuda gerekli önlemleri almasını sağlamak.

I)Görev ve sorumluluk alanlarında yer alan iş ve işlemlerin geliştirilmesine yönelik iyileştirme faaliyetlerini başlatmak ve iyileştirme planlarını hazırlamak ve üst makama onaylatmak. H)Görev ve sorumluluk alanlarında yer alan iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi sürecinde belirlenen uygunsuzlukların tekrarının önlenmesi amacıyla gerekli olan düzeltici faaliyetleri başlatmak. P)Tüm personellerin mesai, çalışma, kılık kıyafet ve davranışları hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini sağlamak ve bunlarla ilgili düzenlemeler yapmak. M)Vatandaşa daha iyi hizmet sunulmasına gayret etmek, tüm bunlar yapılırken Kanun, Yönetmelik ve genelgelere riayet edilmesini sağlamak. H)Müdürlüğün çalışmaları ile ilgili üst yönetimin istediği raporları hazırlamak, bu raporları hazırlamak için inceleme ve araştırma yapmak. M)Belediye sınırları içerisinde inşa edilecek parkların peyzaj projesine uygun düzenlemenin yapılıp yapılmadığını kontrol etmek. L)Stratejik planlama ve performans programına uygun bütçe hazırlamak ve en ekonomik şekilde kullanmayı sağlamak. F) Gelen ve giden evrakların düzenli olarak kayıtlarını tutmak ve her türlü yazışmayı zamanında yapmak. MADDE 7-(1) Belediye birimleri;5393 sayılı Belediye Kanun’unun 49’uncu maddesi ve “Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik” esasları gereğince Soma Belediye Meclisince oluşturulan harcama birimlerinden biridir. 3)Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukları, özürlüleri, yaşlıları ve yardıma muhtaç kişileri tespit halinde sosyal hizmet kurumlarına bildirmek.

  • 6)Kanunların belediyelere görev olarak verdiği takip, kontrol, izin ve yasaklayıcı hususları yerine getirmek.
  • MADDE 23- İş bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
  • Durumlarında, yerine bir başkasınıngörevlendirilmesi ve hizmetlerin aksamaması için gerekli önlemleri almak.

4)Büro Amiri olarak görevlendirildiğinde, hizmetle ilgili olarak büroya başvuran kişilerin merci ve muhatabıdır. Bürodaki iş ve işlemlerin, iş akışına uygun olarak, süratli, verimli ve güvenli yürütülmesini sağlamakla görevli, yükümlü ve sorumludur. 7)Müdürlük ile alakalı kanunlar, ilgili mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde yukarıda açıklanan işlemlerin tetkikinden sorumludur. P) 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer ilgili mevzuatın kendisine yüklediği görev ve yetkilerin yerinde ve zamanında kullanılmasından sorumludur. (2) Büroların sayı ve görevlerini belirlemede Başkanlık Makamının uygun görüşü üzerine müdür yetkilidir. 3)Belediye hizmet binasında ve girişinde belediye başkanlığınca kendisine verilen güvenlik, danışma, vatandaşa yardımcı olma gibi diğer hizmetleri yürütmek. 2)Vatandaş, kamu kurumları ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilen ilanların yapılmasını sağlamak. 23)Mülki idare amiri, belediye başkanı veya yetkili kıldığı amirlerin hizmetle ilgili emirlerini yerine getirmek. MADDE  6-  (1)  Bu  yönetmelik;  Soma  Belediyesi  Muhtarlık  İşleri  Müdürlüğü’nün bünyesinde  görev,  yetki  ve  sorumluluğunda  bulunan  iş  ve  işlemlerin  düzenlenmesi  ve yürütülmesine ilişkin esas ve usulleri kapsar.

MADDE 17- Müdürlükler arası yazışmalar müdürün imzası ile yürütülür. E) Müdürlükte görevli tüm personel kendilerine verilen görevleri ve sevk edilen yazıları ilgili mevzuat doğrultusunda gereken özen, sürat ve yasal süresi içinde yapmak ve cevaplamakla mükelleftir. G) Müdürlüğün görev alanına giren konularda araştırma yapılmasına karar verir, bu iş için gerekli alım-satım, ihale işlerinin teklifini hazırlayıp, ilgili birime sunar; işlemlerin yürütülmesini, kontrolünü ve sonuçlandırılmasını sağlar. Başkanlık Makamının istediği ve yasalarda belirtilen her türlü görevleri yapar. E) Belediye Başkanı ve/veya bağlı olduğu Başkan Yardımcısının onayını almak suretiyle gerekli gördüğü hallerde Müdürlük bünyesindeki birimleri, birimlerin görev alanını, yetki ve sorumluluklarını organize eder. Devir teslim yapmadan yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılamaz. Maddesi gereği Çekilen Devlet Memurlarından devir ve teslim ile yükümlü olanlar bu işlemlerin sonuna kadar görevlerini bırakamazlar.

(6)  Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısının verecekleri görevleri yerine getirmek. (12)Belediye adına yapılan inşaatların imar, ruhsat ve iskan işlerinin talebini yapar. F)Müdürlüğü ilgilendiren çeşitli hizmetlerin ahenkli ve düzenli bir şekilde yürütülmesi ve personel arasındaki ahengin sağlanması için herkes gayret gösterir. MADDE 22- (1) Mevcut mevzuat ve alışılmış usul ve esaslar dikkate alınarak görevin iyi bir şekilde yürütülmesine çalışılır. C)Çiçek ve bitkilerde hastalık olup olmadığını periyodik olarak kontrol edip gerekli tedbirleri almak. E)Çiçek ve bitkilerde hastalık olup olmadığını periyodik olarak kontrol edip gerekli tedbirleri almak. E)Günlük yapılan iş programının sahada yürütülmesinden, personelin devamsızlığından,  veriminden, iş takibinden, sevkiyatından ve iş güvenliğinden sorumludur. H) Personelin mesaiye riayetlerini sağlamak, bunun için gerekli tedbirleri almak. F)Müdürlüğün faaliyet alanına giren konularla ilgili kişi, birim ve kuruluşlarla haberleşmek.

Kaynak tamir personeline, inşası tamamlanan park ve yeşil alanların metal, ahşap, PVC vb. Malzeme aksamlarının montajı de montajı bakım onarım ve tamiratlarını yaptırır. D)Tüm yeşil alanların bakım, dikim, çalışma, kontrol ve muhafaza işlerini müdürlüğün öngördüğü şekilde yürütmekle yükümlüdür. B)Çalışmaların verimli şekilde yürütülmesini sağlamak için gerekli tedbirleri almakta müdürü ile birlikte hukuki sorumludur. C) Müdürlükte yürütülen faaliyetlerin Soma Belediyesi hizmet standartlarına uygun yönetim işleyişi ile uyumlu bir şekilde yürütülmesinden, Yönetmelik, prosedür ve talimatların uygulanmasından, sonuç ve faaliyet raporlarını hazırlamak ve duyurmakta bir üst makama karşı sorumludur. K)Bütün personelin bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini verimli, uyumlu ve en iyi şekilde yapmasını sağlamak. Maddesinin e fıkrasına istinaden günün ekonomik koşulları da göz önünde bulundurularak Müdürlüğümüzce yapılacak, yaptırılacak hizmetlere karşılık ücret tarife listeleri oluşturularak Belediye Meclisine takdim etmek. MADDE 19- (1) Zabıta Müdürlüğü çalışan tüm personelle ilgili disiplin işlemlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Zabıta Yönetmeliği, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun ve ilgili diğer mevzuata hükümlerine uygun olarak yürütür.

Uygun görülürse resmi yazıların hazırlanmasına ait yönetmelik esaslarına göre hazırlanır ve paraf veya imzalanarak işleme konulur. C)Kayıtları yapılan evrakların müdüre iletilmesi, müdürlük tarafından cevaplandırılan evrakların yazılması, imza ve kayıt altına alınması ve evrakların ilgili dosyalara kaldırılmasını sağlamak. K)Muhafaza işlerini müdürlüğün öngördüğü şekilde yürütmekle yükümlüdür. Belediye sorumluluğunda bulunan ve uygun görülen resmi kurumların ağaç kesimi ve periyodik budama programını yapar/yaptırır. C)Birimdeki teknik ve idari işleri mevzuat dâhilinde ve müdürlükten aldığı emirler çerçevesinde yerine getirir.Görev tanımıyla ilgili ihale teknik şartnamelerini hazırlamak. Ç)Birimdeki teknik ve idari işleri mevzuat dâhilinde ve müdürlükten aldığı emirler çerçevesinde yerine getirir. Görev alanındaki yeşil alanlar, parklar, çocuk bahçeleri, sportif alanlar, piknik alanları, refüjler ile bunların yapımı, bakımı, dikimi, kontrol ve muhafaza işlerini yürütür.